Boh stvoril človeka na to, aby tvoril!?!

21.06.2011 Prešov

Ak si zablokovaný/á, prestávaš tvoriť a zdá sa Ti, že sa „TO“ nedá. Na tomto svete nie je nič nemožné. Je to iba v tomto okamihu matematicky nepravdepodobné – s pravdepodobnosťou "0". S inými premennými bude pravdepodobnosť vyššia. Odblokovania hemisfér cez tvorivosť je jednou z premenných, ktorá dokáže výsledok Tvojej rovnice pravdepodobnosti priblížiť k "1" a Tvoju tvorivosť priblíži ku 100% účinnosti.

Ak sa Ti nedarí v živote, je možné že je to preto, lebo si zabudol tvoriť možno je to preto. Alebo si niekde v detstve zablokoval tú správnu štruktúru tým, že si mal/a pocit že Ťa nemali záujem počúvať, Tvoje názory boli nevypočuté,....

Ako je to s Tvojou tvorivosťou naozaj?

Pozri na nasledovné riadky:

Maľoanvia praovu heimséfrou.
Zaemarné na kersbu ceurzoku s idniviudálnym pírstupom vyľhadávniaa bolkov u kadéžho zlvášť .

(robí Ti problém prečítať tieto skomolené slová? NIE. A vieš prečo? Pretože nie je podstatné či slovo je napísané správne, stačí, že má potrebný počet písmen a prvé a posledné písmeno daného slova sú na svojom mieste).
Tvorenie pravou hemisférou je vhodné pre všetkých bez rozdielu či kresliť vieš, alebo nie. Je vhodné najmä pre disgrafikov a dislektikov lebo im pomôže prekonať blokády.

Pravá hemisféra vníma slová ako celok a ľavá v slede. Pravá je analytická, ľavá syntetická. Rozvinúť úspech v živote dokážeš aj s rozvinutím kresby ale aj s cvikmi spojenými s prepájaním hemisfér. Možností je veľa.

Jednou je ukončiť starý spôsob správania používaním vzorcov, ktoré Ti už nie sú potrebné a začať žiť. Ukonč starý spôsob myslenia. Smrť nie je smutná, smutné je, že väčšina ľudí nežije. Začni žiť tak, aby si sa urobil zábavným/nou sám pre seba. Ak budeš šťastný/á Ty sám/a, všetci okolo Teba budú šťastní tiež. Nestavaj si ciele ktoré ak dosiahneš, aj tak nemáš pocit šťastia. Pochop, že cesta je CIEĽ.

(Ľudia nie sú šťastní ak nedosiahnu cieľ a nie sú aj keď ho dosiahnú, lebo si ho neudržia). A cesta, ktorú si dostal/a do vienka je cesta lásky- krétsky symbol tejto cesty je ľavotočivá špirála. Narodil/a si sa s možnosťou prijatia, akceptácie, ochoty, nadšenia, sebaistoty, rovnosti, záujmu, naladenia a jednoty, to všetko s náväznosťou na VOĽBU. Ale v genetike si dostal/a do vienka všetky nevysporiadané situácie svojich predkov a to antagonizmy, hnevy, zlosti, mrzutosti, žiale, pocity viny, strachy zo strát, strach zo strachu, ľahostajnosti a odlúčenia v záväznosti na voľbu, ktorú neurobíš-niet voľby.

"Celý otec, celá mamka" počujeme pri pohľade na deti. Čo to ale skutočnosti znamená? To že v stresovej situácii nejdeš cestou lásky, ale reaguješ presne ak ten rodič, na ktorého sa podobáš. A potom neskôr .... práve ten Ťa najviac "vytáča", presne toho nemôže vystáť. Lebo sa nastaví silné zrkadlo na to, čo na sebe sám/a neznášam. Uvedomenie je to, že nikdy Ťa nenaštve vlastnosť, ktorú nemáš. Je to silné uvedomenie, ale túto vedomosť môžeš nosiť roky v hlave, napriek tomu nie si múdry, ak ju nedokážeš používať. Vedomosť je dobrá, ale ak ju nevieš použiť - si stále hlupák. Múdrosť je dokázať vedomosť používať, hlúposť je vedieť a neurobiť to. Vedieť, že ak som hladný/á a predo mnou je jedlo, čo ma zasýti je dobré, ale je mi to nanič ak sa nenajem a umriem od hladu. Hlad mi to nezaženie, že sa na jedlo budem len dívať. Vedieť umyť okná nedá izbe potrebné svetlo. To tam dostaneme až umytím. Práve mi prišiel syn s drkotajúcimi zubami, lebo si včera šiel na motorke s kamarátom len zaplávať. Šiel len v kraťasoch a s krátkym tričkom. Včera bolo teplo a bolo im fajn, tak sa rozhodli ostať do zajtra. A dnes celý deň leje. Povedala som mu o vedomosti a múdrosti a odvetil: "Mamka, ja som si to len chcel vyskúšať, ale celú cestu , keď som mrzol som myslel na dlhé nohavice." Nuž múdrosť je naučiť sa na vlastných chybách, lebo tento pocit mu nik nevysvetlí. Hlavne že sa stále môžem vrátiť k ceste lásky- k dedičstvo, ktoré som dostal/a ....

Prajem Ti veľa tvorivosti v živote...
 
Doplnené:
 
Kruz maľoanvia praovu heimséfrou I.( 25.-26. 6.2011)
Kruz zaemarný na kersbu ceurzoku s idniviudálnym pírstupom vyľhadávniaa bolkov u kadéžho úsčatnkía zlvášť .

Kurz je vhodný pre všetkých bez rozdielu či kresliť vie, alebo nie. Je vhodný najmä pre disgrafikov a dislektikov lebo im pomôže prekonať bloky v tvorivosti.

Materiál ku kurzu ceruzky, papiere, gumy, profesionálne podklady je v cene.

Kurz vedie certifikovaná facilitátorka ....RDNr. Mnokia Kaošvá 

Cena: 89,- €
Cena pre študentov a žiakov: 66,- €
Miesto: Prešov, Volgogradská 1- budova SOŠT, malá zasadačka
Čas: 10.00 hod – 16.00 hod (7 vyuč. hod – 45 min.)

Kruz maľoanvia praovu heimséfrou II.( 2.-3. 7.2011)
Kruz zaemarný na kersbu ceurzoku s idniviudálnym pírstupom vyľhadávniaa bolkov u kadéžho úsčatnkía zvlášť.

Kurz je vhodný pre všetkých bez rozdielu či kresliť vie, alebo nie. Je vhodný najmä pre disgrafikov a dislektikov lebo im pomôže prekonať bloky tvorivosti.

Materiál: ceruzka, umelý uhlík, krieda biely a čierny papier.

Kurz vedie certifikovaná facilitátorka ....RDNr. Mnokia Kaošvá 

Cena: 89,- €
Cena pre študentov a žiakov: 66,- €
 

Vyberte región

mark